Mereka jumpa bayi perempuan,selepas 22 thun ini yang terjadi pada bayi tersebut

Jumpa Bayi Perempuan Dibuang. Selepas 22 Tahun Mereka Dipertemukan Semula !!! |Apakah yang akan anda akukan apabila anda terjumpa seorang bayi yang baru Iahir yang ditinggalkan di dalam sebuah pondok telefon? Apakah reaksi anda

apabila terpaksa berdepan dengan situasi tidak berperikemanusiaan itu?

lni adalah kisah benar seorang Ielaki bujang berumur 30 tahun yang menemui seorang bayi yang baru sahaja dilahirkan beberapa jam sebelum ditinggalkan di dalam sebuah pondok telefon di London.

“Sewaktu saya sedang berjalan menuju ke arah pondok telefon tersebut, saya terlihat sesuatu yang kelihatan seperti plastik pembalut ubi kentang ditinggalkan di atas Iantai. Ianya menyakitkan hati saya apabila melihat sampah sarap dibuang merata-rata. Tetapi sebelum sempat saya sampai ke pintu pondok telefon itu, saya Iihat ada hidupan kecil yang bergerak-gerak di dalam bungkusan itu, “jelas Joe Campbell.

Dengan serta merta Joe mengambil bayi tersebut dari Iantai. Beliau cuba untuk mengambil bayi itu untuk dijadikan anak angkat tetapi disebabkan beliau masih belum berkahwin pada masa itu. permohonan tersebut tidak berjaya.

Namun, bagi mengenang jasa baik Joe, pihak hospital telah menamakan bayi tersebut April Campbell. Ianya gabungan nama bulan bayi tersebut ditemui dengan nama keluarga penyelamatnya.

Fdak lama selepas itu, April Campbell diambil sebagai anak angkat dan dinamakan Kiran Sheikh, tetapi bayi tersebut sentiasa mengenang jasa Joe yang telah menyelamatkannya.

Sewaktu Kiran berusia 8 tahun, ibu bapa angkatnya telah menceritakan kisah Joe yang telah menyelamatkannya. Apabila usianya mencecah 22 tahun, Kiran akhimya membuat keputusan

untuk bertemu dengan penyelamatnya.

Kiran meminta bantuan pihak media untuk menghebahkan usaha pencan’annya. Rancangan Kiran membuahkan hasil apabila ben’ta pencariannya telah sampai kepada pengetahuan Joe. Mereka bertemu semula setelah sekian lama.

“Saya sangat terharu. lanya sangat sukar untuk dipercayai, “jelas

Kiran tentang pertemuan dengan penyelamatnya itu. “Selama 15 tahun saya menantikan sea! untuk bertemu dengan beliau dan

akhimya beliau di sini. Beliau adalah orang kedua yang memangku

saya selepas ibu kandung saya. ”

“lni adalah hari yang sangat bahagia. Saya sangat gembira dia telah menemui saya. Saya tidak pernah melupakan dia. Saya tidak

sangka kami akan beg‘umpa lagi, “je/as Joe pula.

Joe yang juga telah berusaha untuk mencari Kiran selama ini menganggap Kiran sebagai salah seorang daripada ahli keluarga beliau sendiri. Lelaki yang kini berusia 52 tahun itu masih mengingati

keadaan Kiran sewaktu kali pertama bayi itu dijumpai.

Joe tidak pernah menyangka pada malam beliau cuba menghubungi keluarganya di Guyana tersebut, beliau akan bertemu dengan insan yang sangat istimewa dalam hidup beliau.

 

 Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemonPress

 

Sumber : dailymail.co.uk via utusan kami.

SoyaLemon.ORG

Apa Kata Anda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*