Khasiat Sarang Burung Walit Yang Bagus Untuk Kesihatan Wanita

Menurut kajian perubatan Cina di Beijing mendapati sarang burung walit merupakan agen pemutihan kulit dan juga baik untuk kesihatan mata. Bagi penghidap athma, ia juga dikatakan merupakan agen terbaik memulihkan agen pernafasan dan memperkuatkan paru-paru. Hasil daripada pelbagai eksperimen dan penelitian menunjukkan bahawa sarang burung bermafaat sebagai :-

1. Zat kolagen yang terkandung dalam setiap sarang burung walit dapat melancarkan pembuluh darah, meningkatkan nafsu makan serta memperbaiki saluran percernaan.

2. Sarang burung Walit dapat mengurangkan kahak dan menyembuhkan batuk. Ini juga merupakan nutrisi bagi paru-paru dan menguatkan saluran penafasan.

Sebelum ini tidak ramai yang tahu rahsia mengenai khasiat sarang burung walit (spesis daripada keluarga burung layang-layang). Cuma sejak kebelakangan ini, ia mula diketahui umum serta mula mendapat sambutan daripada masyarakat terutamanya masyarakat Melayu. Setakat ini banyak kajian telah mula dijalankan bagi mengkaji khasiat-khasiat lain yang mungkin boleh didapati dalam sarang burung walit ini.

Ia didakwa mampu melancarkan fungsi paru-paru, melegakan batuk, membersihkan darah dan memulihkan tenaga selepas demam. Selain itu, ia mampu memulihkan penyakit asma, menguatkan daya ingatan dan kecergasan minda, menambah daya ketahanan tubuh, melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan kekuatan jantung dan buah pingang selain ianya merupakan agen pemutihan kulit yang sangat baik dan juga baik untuk kesihatan mata. Bagi penghidap asthma, ia juga dikatakan agen terbaik memulihkan sistem pernafasan dan memperkuatkan paru-paru.

Sarang burung walet ini juga mampu mengubati KANSER dan HEPITITIS B. Ini kerana sarang burung telah terbukti melalui ujian makmal yang dijalankan mengandungi nutrien-nutrien dan garam mineral seperti glikoprotein, kalsium, zat besi, fosforus, iodin, dan vitamin2 yang lebih mudah diserap oleh badan manusia.

Antara khasiatnya yang ketara ialah:-

· Melancarkan system aliran darah yang betul ( mencegah kepucatan )

· Melegakan pernafasan dan paru-paru

· Membetulkan sistem urat saraf ( termasuk warga emas )

· Memperbaiki sistem buah pinggang ( terutama pesakit diabetic )

· Memutih, melicinkan muka ( terutama bagi wanita hamil )

· Menghilangkan kedut kedut muka

· Mencantik & mengimbangkan struktur badan

· Menyegarkan mata dan membaiki aliran darah dan urat mata

· Asma (lelah)

· Membuang air dalam paru paru atau lemah paru-paru atau berair)

· Agen memperbaiki hepatitis B & kanser

· Meninggikan IQ (orang dewasa dan kanak kanak)

· Batuk batuk kronik atau deman panas

· Untuk tenaga batin

· Menghasilkan sperma berkualiti bagi lelaki dan menghasilkan/ peningkatan telur dalam ovari

· Merupakan makanan sehat bagi para perokok, serta mengurangi effect yang ditimbulkan dari nicotin.

· Penambahan selera makan terutama bagi warga emas

Selain sarang burung, pengambilan herba-herba juga penting, herba seperti kacip fatimah, manjakani, akar serapa, peuraria mirifica +++ boleh juga memberikan kesan yang sama seperti sarang burung…

Video:

Sumber: kifarahmedia

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

 

Sumber : Sumber

SoyaLemon.ORG

Apa Kata Anda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*