“Bukan Dibu Kedekut, Tapi…”- Isteri Tomok Jahit Beg Sekolah Arrian Dari Kain Perca

Isteri kepada penyanyi Tomok, Ayu Abas mendedahkan telah menjahit sendiri beg untuk bekal makanan ke sekolah anaknya, Arrian Shah Akid dari lebihan kain perca.

Ayu berkata dia menyediakan beg itu kepada Arrian kerana anaknya sering cuai kerana masih baharu hendak menyesuaikan diri dengan alam persekolahan yang kini berada dalam darjah satu.

“Alhamdulillah dapat gak Dibu (Ayu) buatkan lunch bag dari serpihan kain perca…bukan dibu kedekut…tapi disebabkan his carelessness dan masih lagi dalam environment menyesuaikan diri di sekolah.

 “So dibu upgrade dari paperbag dibu buatkan bag yang sama saiz cuma tambahan tali supaya senang arrian nak bawak….tupperware pun yg rm2 je..kalau tinggal ke hilang ke tak la ralat…

“Jangan hilangkan tau…tapi kalau hilang gak dibu jahit lagi…tapi insyaAllah dibu tau arrian responsible…” tulisnya.

Ayu berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikut IGnya yang rata-rata memuji cara Ayu menyelesaikan masalah anaknya yang sering hilang barang.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esok saya dah start sekolah…doakan saya baik-baik ya di sekolah baru…-arrian ✌🏻-

A post shared by @ ayu_abas on

Malah tidak kurang juga memuji Ayu kerana pandai menjahit beg sekolah itu sendiri.

Selain Arrian, Ayu dan Tomok turut dikurniakan seorang lagi anak lelaki bernama Andrashah Iman.

Artikel Berkaitan: “Comeback Is Real Guys” – Tomok Dedah Kembali Semula Bersama Kumpulan New Boyz

Penyanyi Tomok melahirkan rasa syukur apabila diberikan peluang untuk kembali bergabung semula

bersama anggota kumpulan New Boyz yang lain.

Menerusi entri di Instagram (IG), Tomok berkongsi gambar bersama anggota New Boyz ketika

melakukan jamming bersama-sama.

“Jamming ‘Meraung’ bersama Along, Jay, Lan dan Zack . Ya Allah happy taktau nak cakap macam

mana.

“Selepas beberapa tahun kami tak beraksi bersama. Comeback is real guys! New Boyz is back.

“Saya baca semua komen korang yer, saya pun rindu nak perform dengan mereka. Saya ada beberapa

soalan nak tanya dengan korang ni, perlu atau tidak New Boyz record lagu baru atau maintain lagu

yang sedia ada . 

“Kami plan nak buat showcase atau konsert berikan lokasi yang sesuai untuk menyambut 20 tahun

New Boyz dalam industri.

“Saya plan nak bawa Syuk, Afiez, Rizz dan Ristoe bersama on tak on?,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jamming ‘MERAUNG’ bersama ALONG,JAY,LAN dan ZACK . YA ALLAH happy taktau nak cakap macam mana..selepas beberapa tahun kami tak beraksi bersama . comeback is real guys!!! NEWBOYZ is BACK

A post shared by Tomok (@tomokofficial) on

 
Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemonPress

 

Sumber : IG Ayu_Abas via gempak

SoyaLemon.ORG

Apa Kata Anda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*